Om mig

MarMilS startade 2000 med porslinsmålning som grund. Jag har alltid målat och genom åren provat olika tekniker. Som 15-åring började jag med oljemålning under ledning av konstnär Birgit Gustafsson, senare blev det akvarell med Eva Carlstein. Det var i porslinsmålningen jag kände mig riktigt hemma och när min kursledare flyttade från stan var det inte så mycket annat att göra än att skaffa ugn mm för att kunna fortsätta.

Ett par par år senare fann jag keramiken och kallmålningen tog över mer och mer. Jag nöjde mig inte med att bara måla utan det blev utbildning där också och inköp av egna formar. På det viset var jag fri att köpa det jag tyckte var intressant, avvika lite från det alla andra hade, något som jag försöker göra i varje del av verksamheten. Jag går också in för kvalitet och inte i första hand kvantitet.

Hobbytrender kommer och går men kommer ofta igen efter ett tag.

Nästa tillskott var decoupagepapper samt tillbehör och material till desamma. Jag har idag ett riktigt fyndlager med papper som inte längre går att få tag på.

Smycken var inte riktigt min grej och glasfusingen hanns inte med utan fick ge vika för den framvällande vågen som heter scrapbooking. 

Jag har alltid gjort en sorts scrapbookingalbum av semester- och andra minnen. Även om de var betydligt enklare än dem man kan göra idag var "tänket"  där. Därför lockade det växande utbudet av produkter som jag så att säga väntat på i många år. Antalet produkter är gränslöst och växer fortfarande! Att göra sina egna kort är också en del av scrappandet, en mycket tacksam och inspirerande del då man lätt kan göra andra glada med en helt unik hälsning. 

Sedan ett par år tillbaka känner jag att utbudet är för stort för att jag ska hinna och orka med som jag önskar och måste dra ner på något. Då hälsan sätter stopp för den tunga keramikgjutningen blir det den jag väljer bort först. Undan för undan har jag sålt av mina formar. I dagsläget återstår en sista omgång med ett antal formar jag inte är redo att sälja än, men det går bra att boka dem.

Dock är vi många som gillar att syssla med både keramik och scrap, och det finns gott om färdig keramik till försäljning.

2010 fyllde MarMilS 10 år - och vilken resa det varit! Tyvärr har alltför få av er hittat hit ännu men jag hoppas att fler upptäcker oss trots vår avsides belägna hembutik... tyvärr är det nästan omöjligt att hålla näsan över vattnet med en lokal med bra läge i Karlstad - flera har provat men det går inte runt och man kan ännu inte leva på luft - så vi gör det bästa vi kan av den sits vi har! Du är varmt välkommen att upptäcka MarMilS och de fördelar det ändå har att inte finnas i centrum - fri och tillgänglig parkering, öppettider anpassade till dig, möjlighet att komma vilken dag eller kväll som helst.... vi är bara ett telsamtal eller mail borta - tänk på det :-)!

2011 startade jag min lilla webshop i början av året och i maj samma år körde jag igång en blogg. Sökte DT tjejer via Svensk Scrapbooking och fick ihop ett superbra team.

2012 blev ett jobbigt år i det privata livet och jag minskade därför DT-teamet och skippade schemat men bloggen är i gång när det här skrivs den 1 juli 2013. Även shopen är i full gång o jag fyller på varor när jag hinner. Har stort lager och har av den anledningen lagerrensning med 30% på de flesta varor, några är det 50 o tom 60% rabatt på. Nya varor som ev kommer in är det dock fullpris på - all info finns i shopen.

2013 - halva året har redan gått och vi är mitt i sommaren - vi har öppet som vi brukar med reservation för någon enstaka dagsutflykt - så jag skriver det en gång till - ring om du har vägarna förbi den fysiska butiken så slipper du åka förgäves - 054-57 39 29.